Väder Gran Canaria – Är det läge att resa nu?

Gran Canaria kallas inte den eviga vårens ö utan anledning. Det är aldrig fel tidpunkt att resa till Gran Canaria. För oss svenskar blir det aldrig för varmt eller för kallt, utan det är helt enkelt lagom. Men om vi ska försöka dela upp året i en högsäsong så är det december till februari som gäller då många människor från kallare breddgrader åker på semester. Jag har en tabell med året runt temperaturer här om du vill kolla vädret för Gran Canaria under de olika årstiderna.

Billiga flygresor hittar du mellan november till mitten av december. Sedan är också mars, april och maj bra månader att resa till Gran Canaria.
Om du undrar vilken av öarna som har bäst väder så ska du kolla in mitt inlägg Väder Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote och Teneriffa. Vilken av Kanarieöarna har störst chans till sol? som jämför väder och klimat sinsemellan.

Gran Canaria och Kanarieöarna är ett resemål året runt.

 

4 svar på ”Väder Gran Canaria – Är det läge att resa nu?”

  1. Vi åker till Gran Canaria för att det är lagom varmt, fina stränder och god mat. Vår familj gjorde många utflykter, barnen har svårt att sitta still 🙂 Bästa sättet att göra det på är nog att hyra en egen bil. Favoritställen är nog på södra delen av ön.

  2. hej,
    rekomenderar varmt cran canaria finns mycket att se och tycker också att du måste hyra bil för att se det bästa av ön. Absolut norra ön med många små byar och härliga människor. inte så mycket turister är att föredra, skönt att koppla av från stockholm ett tag. Trevlig semester!!

    • Hej Liz,
      Jag tycker Gran Canaria i december är en bra idé! Var själv iväg med min sambo förra året i november och då låg temperaturen på runt 22-25 grader, soligt med enstaka moln. Om du åker i december kan du räkna med 19-22 grader, vilket fortfarande är behagligt. Vi var på södra ön, vilket jag rekommenderar då det brukar vara varmare söderut. Att det är kallare på norra Gran Canaria har att göra med de kalla havsvindarna från Atlanten. Under vår tid var det mycket lugnt på hotellet och stranden eftersom det var lågsäsong, vilket var skönt. I december så är havet lite kyligare så kan rekommendera er att välja ett hotell med uppvärmd pool intill hotellet. Om du vill läsa mer om klimatet och varför du ska välja södra Gran Canaria så kan du läsa här.

Kommentarer är stängda.