Träningsresa till Gran Canaria ger energi och glädje

Träningsresa Gran Canaria

För dig som vill komma i form och få en snygg solbränna på köpet så kan vi tipsa om en träningsresa till Gran Canaria. Just den här typen av hälsoresa har blivit mycket populär och många svenskar har som vana att boka den varje år. Resan blir uppiggande för både kropp och själ då du får sol, nyttig mat, utflykter och träningsaktiviteter på schemat. Finns det något bättre än att komma hem fylld av energi och glädje?

Vi kan speciellt tipsa om Welltours träningsresor till Gran Canaria där du får coachning av Skandinaviska tränare och instruktörer. Deras träningsläger passar för alla – från vardagsmotionärer till elitdrottare. Många av passen hålls på deras härliga sandstrand så att du kan ta ett svalkande dopp i havet efteråt. En träningsresa är perfekt för dig som vill komma bort, koppla av och ladda upp med ny träningspepp och inspiration.

Exempel på pass vid ett träningsläger hos Welltours

Här kommer några exempel på pass:

 • Core – tufft pass för bålen
 • Bootylegs – träning för rumpan och benen
 • Cardio – konditionsträning
 • Beach workout – träning för hela kroppen
 • Crossfit – mix av styrka och cardio
 • Vattenaerobivs – svalkande träning i poolen

Welltours träningsresor så får du också möjlighet att boka duktiga massörer som löser upp knutar i muskler och ger ansiktsbehandlingar. Vilket vi av egen erfarenhet vet är skönt efter en dag med träning, sol och bad.

Vilka passar en träningsresa för?

En träningsresa passar dig som reser ensam, i par, som företag/förening eller killgäng/tjejgäng. Aktiviteterna passar alla och du väljer själv vilka som passar dig bäst. Vanligtvis brukar passen ske på morgonen eller på kvällen då det är som svalast utomhus.

5 Anledningar till att åka på en träningsresa

 1. Känslan när du kommer hem igen och är nöjd över din prestation. Du känner dig i bättre form än när du åkte. Annars brukar det vara tvärt om på vanliga semesterresor.
 2. En träningsresa kostar lika mycket som en vanlig resa men du får så mycket mer i hälsa, träning, råd från träningsledare och inspiration.
 3. Du får prova något nytt och spännande. Kanske är träningsresor något du borde göra varje år?
 4. Träningen i kombination med ett varmare klimat gör att stress försvinner och du kopplar av på ett annat sätt. När du tränar frigörs endorfiner som är kroppens egna lyckoämne. Du blir helt enkelt på bättre humör.
 5. Du investerar i dig själv – i både kropp och själ.

Varför resa utomlands för att träna?

Träna utomlands på Gran Canaria

Gran Canaria har alltid varit ett populärt resemål utomlands för svenskar och det har att göra med åretruntklimat och att flygresan bara tar 5-6 timmar. Som du vet gillar vi södra Gran Canaria bäst eftersom solchansen är störtst där. Dessutom blåser det mindre i södra delen av ön. Allra bäst chans till sol och värme hittar du i Puerto Rico och det är också där som Welltours erbjuder sina träningsläger.

Att resa till värmen och träna gör att motivationen för träning ökar. Du blir dessutom sporrad av träningsledare och de andra i gruppen. Sol och ljus gör också att du blir pigg och får energi. Dessutom sover du gott om natten eftersom kroppen fått träning och bra mat. Just att du befinner dig utomlands minskar också stressen eftersom du lättare kan koppla av från jobb och andra skyldigheter som du har hemma i Sverige. Vi kan varmt rekommendera att du testar en träningsresa på Gran Canaria.