Fuerteventura – Guide stränder, sport och sevärdigheter

Fuerteventura stränder

Här kan du läsa om vilka stränder som finns på Fuerteventura och hur klimatet ser ut på dessa. Förutom sol och bad så finns också ordentligt med sportaktiviteter på ön om du är intresserad av en aktiv semester. För dig som vill upptäcka och uppleva så har vi listat några riktigt bra sevärdigheter också.

Sol, bad och sport på Fuerteventura

Stränder

Las Dunas
Precis söder om Corralejo hittar du nationalparken Las Dunas med åtta kilometer av de ljuvligaste sanddyner. Att ta sig hit utan kamera och badkläder är en synd för det går inte att se sig mätt på denna geologiska uppenbarelse av vit sand, blå himmel och turkosfärgat hav. Här finns inga affärer eller caféer, så köp med dig mat för dagen och njut av omgivningarna.

Playa de Sotavento
Imponerande, bred strand längs Jandiahalvöns östkust, där världscupen i windsurfing årligen äger rum. Stranden är perfekt för sol, bad och vattensporter och det kryllar av windsurfare som utöver sin favoritsport i det låggrunda, kristallklara vattnet. På den 60 meter breda stranden finns det plats för alla och vid lågvatten bildas insjöar med grunt vatten, idealiskt för barnen att leka i.

Caleta de Fuste
Mitt på ostkusten ligger Caleta de Fuste med ljuvligt vita stränder. Här kan du verkligen njuta av en mysig heldag. Precis vid stranden ligger mängder av restauranger, butiker och till och med ett köpcenter.

Gran Tarajal
På den långa stranden finns fotbollsmål, beachvolleynät, en lekplats och en lång mysig strandpromenad men massa restauranger.

Playa Esmeralda
Playa Esmeralda på Jandiahalvön är utsedd till en av de tio vackraste stränderna i världen. Både stora och små älskar att leka i vågorna och här kan du lätt tillbringa en hel dag eller två.

Los Lobos
Till den lilla dröm ön Isla de los Lobos kan du göra en riktig härlig dagsutflykt. Gå på upptäcktsfärd runt ön och ta en munsbit på den lilla restaurangen. Färjor avgår dagligen från hamnen i Corralejo.

Nudistbad
Naturistbad är vanligt runtom på ön, så bli inte förvånad om du får syn någon utan badkläder. Oftast är särskilda delar av stranden avsedda för just nakenbad, till exempel på Jandiastranden söder om fyrtornet.

Playa Blanca
Playa Blanca är, som namnet antyder, en ljuvlig vit strand med fina vågor av riktigt blått gnistrande vatten. Strandens läge precis söder om Puerto del Rosaria gör det perfekt att stanna till här med bilen före eller efter en shoppingtur.

Sport

Sporta på Playitas
Las Playitas Resort är hotell- och sportanläggningen med en mängd aktiviteter i hög klass för alla som söker en aktiv semester. Här kan du bland annat ägna dig åt aerobics, simma i olympisk pool eller gymma.

Surfing
Fuerteventura är känt som Europas Hawaii och det finns vågor som passar alla, från nybörjare till inbitna surfare. Surfskolor och brädor finns till uthyrning över hela ön och man surfar direkt på stranden. Är du en erfaren surfare ska du ta båten från Corralejo ut till Isla de los Lobos, där de riktigt stora vågorna finns på vintern.

Windsurfing
Windsurfing är mest populärt på ostkusten. Sotavento och Jandiastranden är windsurfparadis. På Playitas resort kan du gå kurser på hotellet.

Kitesurfing
För att prova kitesurfing är det bäst att gå i en kitesurfingskola och ta lektioner. Det finns skolor i Corralejo och Jandia, där du kan hyra kiteboards. Stränderna längs Jandiahalvön är också populära då vinden blir starkare när den tvingas in mellan bergen som ligger ovanför stränderna.

Cykling
På Playitas resort har du tillgång till både roadbike- och mountainbiketur. Hyr en cykel och få det bästa av två världar, motion och sightseeing på samma gång.

Golf
Ta chansen att gå en runda på Playitas 18-håls golfbana. Här kan du ta privatlektioner eller få golfintroduktion.

Havsfiske
Det finns dagsutflykter från Caleta de Fuste på Östkusten, där din guide visar dig de bästa ställena. Du har chansen att fånga exempelvis tonfisk, barracuda, brax, bläckfisk och stingrocka.

Dykning
Det kristallklara vattnet gör Fuerteventura till en favoritplats för dykare. De populäraste platserna är Caleta de Fuste, Costa Calma och Los Lobos. Enligt spansk lag måste du visa upp ett läkarintyg på att du är fullt frisk för att få dyka.

Andra aktiviteter du kan göra på Fuerteventura är bodyboarding, flyga drake, ridning, hiking, bergsklättring, jet ski och kajakpaddling.

Sevärdigheter på Fuerteventura

Isla de los Lobos
Upplev en öde ö som ligger en kvart ifrån Corralejo. Här kommer du bort från all stress och du kan njuta av ensamheten.

Nuestra Senora de la Regla i Pajara
Denna kyrka har en dörr som är unik och vackert hantverk, influerat av aztekernas byggkonst. Inne i kyrkan kan du njuta av skönheten och stillheten. Efter turen till kyrkan rekommenderas en promenad igenom Pajaras by för att uppleva småstadsidyllen.

Betancuria
Den mexikanskt influerade gamla huvudstaden har en unik charm. De små pittoreska husen som omges av blommor i olika klara färger inbjuder till att strosa runt på Betancurias gator och bara njuta av atmosfären.

Grottor i Ajuy
Havets vågor slungar sig mot berget med en imponerande kraft och det är lätt att känna naturens styrka. Här gömde sig kanarierna under andra världskriget.

Boka hotell innan din resa så kan du koppla av
Boka hotell innan din resa så kan du koppla av

Läs mer om systerön Gran Canaria som är vår favoritplats.